A KUNHEGYESI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA LAPJA
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Csengőszó
 
Képek
 
Linkek
 
Alapítvány

Az Orando et Laborando Alapítvány számlájára a 2010. évben az 1%-okból 270.473 Ft érkezett.

Az összeget az alapítvány az alapító okiratában foglaltakra használja fel.

 Hálás köszönet minden adományozónak!

Továbbra is szeretettel várjuk adója 1%-át. Adószám: 18826517-1-16

Számlaszám: 11745145-20004271

Megérkezett az alapítvány számlájára a Mága Zoltán hegedűművész által a kunhegyesi református templomban tartott hangversenyén felajánlott 100.000 Ft is.

 
Kezdőlap
Kezdőlap : Az iskolai matematika táborról

Az iskolai matematika táborról

  2011.08.25. 19:58


III. Refis matematika tábor

 

 

2011. augusztus 15-18.-ig rendeztük meg a III. Refis matematika táborunkat.

Hétfőn reggel 34 tanuló érkezett az iskolánkba. Örömmel üdvözölték egymást és a nyári élmények elmesélésével töltötték az első közös perceket.

Az első napra interaktív táblán használható feladatokat oldottak meg a gyerekek. A feladatok között voltak: Találj ki a labirintusból!, Fesd ki két színnel az ábrát!, egyszerű szöveges feladatok megoldása. Műveletek végzése zárójelek használatával. A kisebbek útvesztőket, labirintusokat, hibakeresőket oldottak meg mesehősök segítségével.

Két csoportban folyt a munka. 1. csoportban 1-4. osztályig a 2. csoportban 5-8. osztályig.

A szünetben szörppel kínáltuk a gyerekeket, egy kis mozgás majd a két csoport helyet cserélt és mindenki kipróbálta az új feladatokat. Hamar eljött a dél és indultak haza a gyerekek azzal a köszönéssel, hogy holnap is jövök.

A második nap reggelén sem változott a létszám, melynek nagyon örültünk.

Reggel minden tanuló kapott egy feladatsort, mely kitöltéséhez kilátogattunk a piacra. Ott megszámlálást és adatgyűjtést végeztünk.

Statisztikai feladatokat kaptak, nagyon figyelmesen kellett szemlélődniük, hogy hiba nélkül tudják kitölteni a lapokat. Nagy élvezettel sétálgattak, ki gyorsabb ki lassabb ütemben.

Visszasétáltunk az iskolába, ahol a gyűjtött adatokkal kellett szintjükhöz mérten könnyebb illetve nehezebb feladatokat megoldaniuk, az egyszerű összeadásoktól a százalékszámításig, diagramkészítésig.

Mikor készen lettek, mindenkit megvendégeltünk egy kis házi süteménnyel, itókával.

A délelőtt második felében 2 teremben szétrakott feladatokat kellett egyéni ütemben megoldani, aminek a megoldási eredménye már az összpontszámba is beszámított. Mérlegelés, térszemlélet, Keresd a párját!, Melyik nem illik a sorba? jellegű feladatokat oldottak meg.

Elérkezett a 3. nap amikor  komoly, feladatsor megoldása következett korcsoportonként. Osztályokra szabott feladatsort kaptak, melynek az eredményével és a gyűjtött pontokkal megszülettek a tábor nyertesei.

A fárasztó munka után ismét jutalmul szolgált a gyerekek által választott jégkrém, szörp.

4. nap elsősorban a mozgásról szólt. Ügyességi játékokkal és beszélgetéssel telt. Ezen a napon sem maradhatott el a jégkrém, a sütemény és az üdítő sem.

Minden tanuló hasznos ajándékkal térhetett haza: oklevél, vonalzó, ceruzák, füzet, toll, édesség, emléklap és persze a helyezettek: matektáboros érem.

Helyezettek:

1.osztály:

       1. Ambrus Tibor Rajmund

       2. Baranyai Boglárka

       3. Matók Krisztián

       4. Antal Letícia

 

2. osztály:

 1. Maróti Kristóf
 2. Hubai Miklós
 3. Gráczer Enikő
 4. Faragó Vivien, Szabó Lívia, Csízi Boglárka, Vízi Csilla, Kiss Rózsa

 

 

3.osztály:

 1. Négyesi Zoltán
 2. Takács Dzsesszika
 3. Lukács Orsolya
 4. Péterfi Andrea

 

 

 

4 a,b osztály:

 1. Szegedi Dominik
 2. Duba Anita
 3. Nagy Norbert
 4. Papp Dóra, Molnár Alitta, Antal Regina

 

 

5.osztály:

 1. Négyesi Nóra
 2. Szűcs Lukács Alex
 1. Ardai Nikoletta, Járóka Enikő
 2. Rocsa Gergely

 

5.osztály:

 1. Tar Imre
 2. Szabó Anett
 3. Csörögi Petra
 4. Vízi Viktor, Mátyus Ádám

 

 

 

7. osztály

 1. Duba Emese
 2. Bencsik Balázs

 

 

Reméljük, hogy ismét jól érezték a gyerekek magukat a 4 nap során. Úgy érezzük, nem hiába volt a hosszas felkészülésünk sem és segíteni tudtunk a szülőknek is és a gyerekeknek is a  szünidő hasznos eltöltésében.

Köszönjük a szülőknek, hogy süteménnyel, szörppel, pogácsával, nápolyival lepték meg  a gyerekeket és iskolánknak, hogy anyagilag is támogatta táborunkat, melyből a gyerekek jutalmazását és a tábor egyéb költségeit álltuk, mivel a tábor a tanulóink számára ingyenes volt. Jövőre is találkozzunk, hiszen a matematika mindenkit szeret!!

 

Türmerné Gorzás Katalin, Négyesiné Gál Mónika

 

 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Ennyien vagyunk
Indulás: 2006-10-10
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptáras óra
 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human